Forskning – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Velkommen til Københavns Universitet > Forskning

Forskning

Drivkraften i universitetets forskningsvirksomhed er grundforskning. Men også konkrete samarbejder med andre institutioner og virksomheder har plads mellem de mange forskningsaktiviteter. Formidlingen af viden og resultater til omverdenen og til andre forskningsmiljøer er en naturlig del af universitetets forskningsindsats.

For at udnytte den faglige mangfoldighed og bidrage til samfundsdebatten på væsentlige områder har Københavns Universitet defineret 12 tværgående forskningstemaer, der alle adresserer centrale aktuelle og fremtidige samfundsudfordringer. Du kan læse mere om forskningstemaerne ved at følge links i højre side.

Københavns Universitet er internationalt berømt for en lang række personer, der gennem deres indsats har påvirket udviklingen af samfundet. Deres arbejde kan stadig trække forskere fra hele verden til København. For eksempel Ludvig Holberg, Ole Rømer, H.C. Ørsted og Niels Bohr, der alle flyttede grænser og satte nye standarder for vores opfattelse af os selv og verden omkring os. Med ambitionen om at følge i disse fornemme fodspor huser Københavns Universitet i dag mange stærke forskningsmiljøer på et højt fagligt og internationalt synligt niveau.

Læs mere om universitetets internationale placering.