Cookie- og privatlivspolitik - Brug af cookies på ku.dk – Københavns Universitet

Forside
Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Velkommen til Københavns Universitet > Om webstedet > Cookie- og privatlivsp...

Cookie- og privatlivspolitik

1. Ejeroplysninger

Dette website udbydes af:

Københavns Universitet
Nørregade 10
1165 København K

Telefon: +45 35 32 26 26
Email: ku@ku.dk

2. Cookies

En cookie er en lille tekstfil, der lagres i din browser og for at kunne genkende din computer ved tilbagevendende besøg. Næsten alle websites bruger i dag cookies. En cookie kan indeholde tekst, tal eller f.eks. en dato, men der er ingen personlige oplysninger gemt i vores cookies. En cookie er ikke et program, og kan ikke indeholde virus.

Når du besøger KU’s websites modtager du automatisk en eller flere cookies.

2.1 Så lang tid opbevares cookies

Cookiens levetid kan variere efter hvad de enkelte udbydere har sat dem til. Nogle cookie forsvinder så snart du lukker browservinduet, andre kan eksistere i flere år. Mange udbydere anvender typisk 12 eller 24 måneders levetid på deres annonce-, statistik og indholdsrelaterede cookies. Bemærk at levetiden forlænges efter hvert besøg, så det er f.eks. 24 måneder fra sidst, at du har besøgt et website, at cookies opbevares på din computer.

Du kan til enhver tid selv slette cookies på din computer.

2.2 Sådan undgår og sletter du cookies

Hvis du ikke ønsker at lagre cookies på din computer har du mulighed for at få en vejledning om, hvordan du – helt eller delvist – undgår at modtage og slette de cookies, der ligger på din harddisk.

Sådan sletter du dine cookies:

Benytter du en browser, som ikke er listet ovenfor, skal du finde vejledningen i den pågældenden browsers hjælpe-sektion.

2.3 Hvad cookies bruges til på vores website

For at fastlægge, hvem der besøger vores websites, bruger vi cookies til at føre demografiske og brugerrelaterede statistikker. På den måde får vi mulighed for at tilpasse indhold og navigation, så det passer med brugernes besøgsmønstre.

Nedenfor er en mere detaljeret gennemgang af de cookies, der lægges på ku.dk

2.3.1 Optimering af visning

På ku.dk lægges en række cookies hvis formål er at give brugeren den bedste oplevelse af sitet. Det drejer sig i høj grad om layouttilpasninger i form af fx skriftstørrelser.

Endvidere bruges der tredjeparts cookies til at optimere visningen. Det gør vi gennem fx www.siteimprove.com. På ku.dk er der også flere steder mulighed for at få teksterne læst op. Dette tracker vi også for i form af en tredjepart cookie kaldet www.adgangforalle.dk.

Vores mange integration med YouTube bruger også cookies. Disse lægges fx i forbindelse med afspilning af videoer linket til Youtube således vi kan følge med i hvilke videoer der bliver set, og hvilke der ikke er set.

2.3.2 Statistik

KU anvender analyseværktøjer fra blandt andet Google Analytics til at udarbejde statistik over brugernes færden på ku.dk. Google Analytics m.fl. behandler oplysningerne på vegne af KU, og de videregiver ikke personhenførbare oplysninger om dig og din færden på ku.dk til tredjemand. Alle data er anonymiserede, og de kan ikke kædes sammen med en enkelt bruger.

Herudover bruger vi systemer fra bl.a. Gemius, xgraph.net, specificclick.net og scorecardresearch.com. Disse tredjeparts cookies bruges til at lave statistik på dine besøg på ku.dk.

Ønsker du at fravælge cookies specifikt fra Google Analytics, kan du gøre det her: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

2.3.3 Bannerannoncer

Vi bruger enkelte steder tredjeparts cookies i forbindelse med bannere, hvilket skal sørge for, at du ikke får vist de samme reklamer flere gange. Til dette formål bruger vi bl.a. www.Adnxs.com og SpecificMedia.

3. Brug af personoplysninger

Vi indsamler aldrig personoplysninger, uden at du selv har givet os disse oplysninger ved registrering eller deltagelse i fx en undersøgelse, tilmelding til et arrangement mv. Her indsamles typisk oplysninger om navn, adresse, postnummer, e-mail, uddannelsesretning eller interesser. Ingen persondata videregives eller sælges til tredjepart.

3.1 Kontakt vedr. personoplysninger

Hvis du ønsker adgang til de oplysninger, som er registreret om dig hos København Universitet, skal du rette henvendelse på ku@ku.dk. Er der registreret forkerte data, eller har du andre indsigelser, kan du rette henvendelse samme sted. Du har mulighed for at få indsigt i, hvilke informationer der er registreret om dig, og du kan gøre indsigelse mod en registrering i henhold til reglerne i Persondataloven.

3.2 Beskyttelse af personoplysninger

Ifølge persondataloven skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Vi gemmer dine personlige oplysninger på computere med begrænset adgang, som er placeret i kontrollerede faciliteter, og vores sikkerhedsforanstaltninger kontrolleres løbende for at afgøre, om vores brugeroplysninger håndteres forsvarligt, og under stadig hensyntagen til dine rettigheder som bruger. Vi kan dog ikke garantere 100 procent sikkerhed ved dataoverførsler via internettet. Det betyder, at der kan være en risiko for, at andre uberettiget tiltvinger sig adgang til oplysninger, når data sendes og opbevares elektronisk. Du afgiver således dine personlige oplysninger på eget ansvar.

Den hurtige udvikling af internettet betyder, at ændringer i vores behandling af personoplysninger kan blive nødvendige. Vi forbeholder os derfor ret til at opdatere og ændre nærværende retningslinjer for behandling af personoplysninger.

Gør vi det, retter vi selvfølgeligt datoen for "senest opdateret" nederst på siden. I tilfælde af væsentlige ændringer giver vi dig besked i form af en synlig meddelelse på vores websites.

I det omfang, der behandles personoplysninger om dig, har du ifølge persondataloven ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, der kan henførestil dig. Såfremt det viser sig, at de oplysninger eller data, der behandles om dig, er urigtige eller vildledende, har du ret til at kræve disse berigtiget, slettet eller blokeret. Du kan til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger om dig gøres til genstand for behandling. Du kan også til enhver tid tilbagekalde dit samtykke. Du har mulighed for at klage over behandlingen af oplysninger og data vedrørende dig. Klage indgives til Datatilsynet, jf. persondatalovens § 58, stk. 1.

Denne cookie- og privatlivspolitik er baseret på anbefalingerne fra Minecookies.org.

Disse betingelser er senest opdateret den 13. december 2012.