Bæredygtighed – Københavns Universitet

Om universitetet > Profil og historie > Bæredygtighed

Et grønt og bæredygtigt universitet

Københavns Universitet har siden 2008 arbejdet målrettet på at reducere energiforbruget og skabe bæredygtige løsninger.

Høje mål

Universitetets mål er at få nogle af verdens grønneste campusområder, der efterlader så lille et miljø- og klimaaftryk som muligt. I forhold til 2008 skal der ske en reduktion i CO2-emissioner på 65 procent og en reduktion i energiforbruget på 50 procent i 2020. Og vi er godt på vej.

Bæredygtighedskultur

Københavns Universitet skal være et levende laboratorium for udviklingen af morgendagens bæredygtighedsløsninger og -forståelser. Desuden vil universitetet opbygge en bæredygtighedskultur, hvor alle ansatte og studerende møder og praktiserer en bæredygtig adfærd i hverdagen. Bæredygtighed og ressourceeffektivitet skal integreres effektivt og meningsfuldt i organiseringen og styringen af universitetet.

Læs mere om Københavns Universitets bæredygtighedsstrategi Grøn Campus 2020 og indsatsen på Grøn Campus-hjemmesiden

Mærsk Tårnet – laboratoriebyggeri i verdensklasse med fokus på bæredygtighed. Fotograf: C.F. Møller/Adam Mørk

Mærsk Tårnet – laboratoriebyggeri i verdensklasse med fokus på bæredygtighed.
Fotograf: C.F. Møller/Adam Mørk